Verhaallijnen

Anuna De Wever volgt Greta Thunberg in de voetsporen en zet zich vanuit België in voor de strijd tegen klimaatverandering. Ze krijgt de kans om haar verhaal te doen bij de politieke macht in Europa.

Amaka is zwanger op haar 17e en zet zich in Nigeria in tegen seksueel geweld. Ze verzet zich tegen het verbannen van zwanger meisjes op scholen.

Mohamad Al Jounde is een jonge Syrische vluchteling die zich vanuit Zweden inzet voor zijn thuisland.

Tiana Day mag voor het eerst stemmen voor de Presidentiële verkiezingen in Verenigde Staten. Ze laat haar stem duidelijk horen tijdens de protesten die ze lijdt.

Montage.

Bij de Montage van The New Resistance werkte we met een team van vier editors en vier assistent-editors. Iedere editor was verantwoordelijk voor twee afleveringen. In de eerste fase van het project hebben we vele honderden uren materiaal teruggesneden tot losse scenes, en in de tweede fase zijn we samen met de redacteuren verhaallijnen gaan bouwen en afleveringen gaan samenstellen. Dit type project doet een groot beroep op de creatieve kwaliteiten van de editors, omdat er geen regisseurs betrokken zijn maken zij het verhaal in de montagekamer. Door de overweldigende hoeveelheid materiaal moet je extra scherp zijn in de zoektocht naar het beste verhaal. Mijn aanpak hiervoor is altijd om stap voor stap al het materiaal te bekijken en steeds kleinere selecties te maken,  zo train je het geheugen en kom je tot de essentie van een personage.

"The New Resistance is een intieme documentaire serie die een blik gunt in stoere wereld van de nieuwe generatie activisten die de politiek opschudden en de wereld willen veranderen."

Home
Sitemap
KvK nummer: 55882528
BTW-ID: NL002182445B83
Contact
© 2023 Nick Rozenberg | Film Editor
+31 6 54 343 703 | post@nickrozenberg.com